Сергій Ратушняк: «Категорично проти закриття Ужгородської дитячої залізниці. Її треба зберегти»

Відомий громадсько-політичний діяч Сергій Ратушняк висловився щодо планів «Укрзалізниці» ліквідувати дитячу залізницю в обласному центрі Закарпаття.

«Я категорично проти закриття Ужгородської малої дитячої залізниці. Місту треба взяти на баланс і утримувати. Це наша перлинка і її треба зберігати і кохати. В колишньому СРСР таких було тільки дві. В Ленінграді і Ужгороді», – зазначив Сергій Ратушняк.

Нагадаємо, що свого часу Сергій Ратушняк мав намір продовжити дитячу залізницю аж до Падіюну і зробити з неї цікаву екскурсійну та прогулянкову атракцію, однак тоді Укрзалізниця навідріз відмовлялася передавати дитячу залізницю Ужгорода на баланс міста.

 

Про плани ліквідувати Ужгородську дитячу залізницю стало відомо на початку вересня.

 

Історична довідка: Дитяча залізниця була відкрита у серпні 1947 року, в день залізничника. Тупиковий шлях завдовжки 1,1 км простягнувся по берегу річки Уж в центрі міста від колишньої Ужгородської синагоги до парку «Підзамковий».

Ужгородська міська рада попередніх скликань вже зверталась щодо прийняття у комунальну власність залізниці, проте тоді було отримано відмову. Міська рада під керівництвом Андріїва навіть не чинила будь яких спроб у цьому напрямку, вона вже п’ять років реконструює одну площу Петефі, на яку вже витратила понад 100 мільйонів гривень.

Мер-кандидат Андріїв насміхається над жителями Ужгорода з агітаційних біл-бордів. Інші не «пасуть задніх» (фото)

clipnews