Танцювальний спорт на Закарпатті: до підсумків-2017 (ФОТО)

Завершується ще один рік різнобарвного життя краю. Видався він насиченим і для представників одного з найграційніших та найелегантніших видів спорту.

Загалом для танцювального спорту Закарпаття 2017-ий рік був доволі успішним, адже є високі досягнення як в індивідуальному, так і в командному танцюванні. Скажімо, чемпіонат України приніс області «золото» серед команд «формейшн» у латиноамериканській програмі (тренери Вероніка Мишко та Олександра Мишко). Ця ж перемога дала путівку для участі в чемпіонаті світу в категорії «Дорослі», який відбувся в танцювальній Мецці Європи столиці Австрії Відні. Звичайно, той факт, що 70 % команди є юніорами, не дає поки можливості змагатися за фінал, але високий потенціал та бажання всього колективу, спортивна цілеспрямованість дають упевненість для подальшого розвитку та досягнення поставленої мети. Та й сам факт участі в ЧС про багато що говорить.

Ще одним вагомим здобутком для Закарпаття є «срібло» чемпіонату України серед «Дорослих» у латиноамериканській програмі, яке здобули вихованці Клубу спортивного танцю «Грація» Вероніка Мишко та Володимир Лятов (тренер – Олександра Мишко). Крім того, команда «формейшн» КСТ «Грація» (Ужгород) принесла Закарпаттю фінал, а в ньому 4 й 5 місця на Кубку Європи серед ансамблів (тренери – Вероніка Мишко, Вікторія Доманська, керівник – Олександра Мишко).

Безумно особливі враження залишили міжнародні змагання з календаря Всесвітньої федерації танцювального спорту, які організував Клуб спортивного танцю «Грація» (президент Олександра Мишко). Мова про найбільший турнір в Україні Uzhgorod Open 2017. У ньому виступили 2000 спортсменів та судді з 23 країн трьох континентів. Притому головний суддя відзначив високий рівень організації та проведення заходу. Таке визнання не було б можливим без значної допомоги Закарпатської обласної державної адміністрації, зокрема профільного управління молоді та спорту (начальник Віталій Ерфан), Ужгородської міської ради та численних меценатів. Зокрема, танцювальний спорт підтримували готель-ранчо «Золота гора», ТОВ «Тексвош Гонсер», готелі «Олд континент», «Ужгород» Емігранд», ТОВ «Індустрія деревообробки», ТОВ «Айсберг», торгова марка «Чизай», «Укртелеком», ПАТ УЗЕД, ТДВ «Патент», ПАТ «Модуль М», ТОВ «Прага Уж» Kodi Professional Закарпаття. Задумане також удалося реалізувати завдяки високій активності, посильній та водночас значній допомозі батьківського комітету.

Клуб спортивного танцю «Грація» також організував міжнародні змагання світової класифікації в категорії «Молодь» – «Кубок Карпатського єврорегіону». У рамках останнього відбулася й командна зустріч колективів країн Карпатського єврорегіону, де закарпатці посіли 2 місце. Названий захід удалося провести за підтримки Закарпатської ОДА й мецената танцювального спорту, депутата Закарпатської обласної ради Олександра Ледиди.

Серед інших важливих подій танцювального спорту краю слід виділити Всеукраїнські змагання «Кубок Перечина» (організатор – керівник місцевого танцювального клубу Юрій Пйоса), міжнародні змагання «Кубок Грації» (організатор Олександра Мишко) і 3 тури чемпіонату області, які організувала Закарпатська федерація танцювального спорту. Під час цих заходів була сформована збірна команда Закарпаття для участі в офіційних турнірах.

Вищенаведена діяльність дала можливість виявити кращі дуети області, поставити високі планки для досягнення найвищих результатів в індивідуальному й командному танцюванні.

Підсумовуючи здобутки 2017 р., голова Закарпатського обласного осередку Всеукраїнської федерації танцювального спорту Олександра Мишко зазначила: «Ще раз хочу подякувати всім за велику роботу, зроблену протягом цього року. Вітаю всіх із Різдвом та Новим Роком. Хай 2018-ий принесе нам нові перемоги та досягнення. Зі святом вас, дорогі спортсмени та шанувальники танцювального спорту!»

Мені тільки залишається приєднатися до слів Олександри Мирославівни та згадати слова радянського й українського письменника Леоніда Сухорукова: «Хоча життя й не складається з одних лише танців, зате справжній танець – як усе життя!». Отож танцюйте й уболівайте за танцювальний спорт у 2018-ому!

unnamed (13)

unnamed (14)

unnamed (4)

unnamed (9)

unnamed (16)

unnamed (15)

 

Володимир ТАРАСЮК

obolok.com.ua
clipnews