Саакашвілі не проситиме політичного притулку в Польщі

Лідер партії “Рух нових сил”, екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі заявляє, що не проситиме в Польщі політичного притулку.

“У мене була розмова з керівництвом Міністерства внутрішніх справ (Польщі). Вони мені телефонували, коли я прибув до аеропорту. Перше запитання, яке вони мені поставили, – чи буду я просити політичний притулок у Польщі. Я відповів, що ні, не проситиму ніякого політичного порятунку”, – сказав він в ефірі телеканалу NewsOne у вівторок.

За словами М.Саакашвілі, в Польщі йому надали охорону.

Політик також прокоментував можливу екстрадицію з Польщі до Грузії: “Як говорять в Одесі: не смішите мої капці. Ця влада в Грузії боїться мене, як біс ладану. Якби вони хотіли екстрадирувати мене, вони б зробили це ще вчора”.

М.Саакашвілі нагадав, що раніше говорив про відсутність у Грузії та України проти нього серйозних обвинувачень.

Як повідомлялося, М.Саакашвілі 12 лютого затримали в Києві та повернули до Польщі за процедурою реадмісії.

Прикордонна служба Польщі поінформувала, що М.Саакашвілі прийнято на території Польщі на підставі заяви Державної міграційної служби України про реадмісію. У відомстві зазначили, що з огляду на той факт, що М.Саакашвілі є чоловіком громадянки держави-члена Європейського Союзу, “прохання української сторони було сприйнято позитивно”.

Інтерфакс-Україна

 

Михаил Саакашвили после задержания в Киеве и дальнейшего вывоза на самолете в Польшу впервые созвал пресс-конференцию в Варшаве. Онлайн-трансляцию провело “Радио Свобода”.

 

 

clipnews