Чиновники Ужгородської мерії здійснили незаконну приватизацію однієї з котелень міста

Про оборудки з нерухомим майном ужгородської громади повідомляє видання uzh-news.com.ua.

Так, за інформацією власних джерел з Ужгородської міськради, було встановлено факт незаконної приватизації однієї з котелень міста, яка знаходилася у комунальній власності. Знаходиться котельня на вулиці Університетській.

 

Схема за якою працює місцева влада – проста. Чиновники замовляють оцінку нерухомості об’єктів, що знаходяться у власності міста. Позаяк більшість таких об’єктів знаходяться у відносно поганому стані, то сума, яка визначається для подальшої здачі майна в оренду визначається мінімальною і становить від пару сотень до декількох тисяч гривень.

 

Пізніше мерія надає дозвіл орендарю зробити певні покращення на об’єкті – заміна вікон, чи дверей, побілка стін, тощо. А вже на підставі цих “покращень”, орендар отримує дозвіл на викуп від міста згадуваної нерухомості без аукціону за невисокою вартістю. Чиновники Ужгородської міської ради встановили фіксовану суму за свої послуги, з розрахунку 100-150 доларів США за квадратний метр в залежності від географії приватизації і стану та виду нерухомості.

 

Журналістам вдалося встановити, що посадовцями міськради м. Ужгорода було підроблено документи, а саме – внесено неправдиві відомості щодо ремонту покрівлі котельні та заниження реальної вартості будівлі.

 

Таким чином, посилаючись на фіктивний ремонт покрівлі, посадовими особами місцевої ради Ужгорода було здійснено незаконну приватизацію комунального майна міста на користь третіх осіб.

 

Представники ЗМІ сподіваються на своєчасну реакцію правоохоронців, та просять їх перевірити інформацію викладену у мас-медіа.

 

До слова, нещодавно начальника управління майном міста Ужгорода затримано на хабарі (ФОТО, ВІДЕО)

 

 

clipnews

1 thought on “Чиновники Ужгородської мерії здійснили незаконну приватизацію однієї з котелень міста”

Comments are closed.