Поліцейська вівчарка Багіра допомогла затримати зловмисника, який напав на пенсіонерку

Працівник кінологічного центру поліції Закарпаття Андрій Федорка разом із чотирилапою вівчаркою-помічницею затримали розбійника, гуляючи містом у вихідний. Завдяки правильному і швидкому реагуванню поліцейського потерпілу оперативно госпіталізували, а розбійника затримали впродовж декількох хвилин.

 

Знайомтеся! Це – молодший  інспектор кінологічного центру поліції Закарпаття Андрій Федорка та його чотирилапа помічниця Багіра.

24-річний поліцейський уже два роки несе службу в кінологічному центрі. Андрій зізнається, що з фахом визначився одразу, а робота з чотирилапими вихованцями – швидше покликання, що приносить задоволення.

Зовсім нещодавно в Андрія з’явилася нова вихованка – вівчарка Багіра. Андрій лише готує її до подальшого «навчання» в кінологічному центрі. Проте днями, навіть без спеціальної підготовки,  Багіра здійснила свій перший «подвиг» та допомогла поліцейським затримати розбійника.

Про цей випадок ми нещодавно інформували громадськість на офіційному веб-сайті поліції Закарпаття та в соцмережах. А сьогодні поділимося з вами цікавими деталями цієї справи.

“Я саме завершив добове чергування і повернувся додому. Вирішив вигуляти Багіру неподалік річки. Коли ми проходили площу Богдана Хмельницького, повз пробіг чоловік, якого наздоганяв інший. Кілька секунд – і мені вдалося з’ясувати, що наздоганяють зловмисника. Очевидці повідомили, що  щойно він вдарив пенсіонерку каменем і вихопив у неї мобільний”, – згадує Андрій.

А потім усе відбувалося «за планом»: Андрій гукнув про допомогу перехожих, які на прохання поліцейського одразу ж викликали швидку і поліцейський патруль. Переконавшись, що потерпіла в безпеці і за кілька хвилин буде під наглядом медиків, Андрій з Багірою кинулися  навздогін за зловмисником.

“Багіра – дуже кмітлива собака, вона одразу ж  зрозуміла, що відбувається. Менш ніж за хвилину ми загнали розбійника до берега річки. Оскільки ми не залишили йому шляхів відступу, зловмисник вирішив спробувати втекти через річку. Проте вода виявилася занадто холодною. І поки він намагався дістатися протилежного берега, на нього вже чекав поліцейський патруль. Чоловіка з викраденим майном затримали”, – розповідає кінолог.

Андрій дуже пишається своєю вихованкою і впевнений, що вона ще не один раз допоможе поліцейським відновити справедливість.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

clipnews