Закарпатські лікарі пройшли навчання з імунізації від COVID-19 в Києві

Медичні працівники пройшли відповідне навчання з імунізації від COVID-19 вакцинами Pfizer/BioNTech та AstraZeneca. Лікарі готові розпочати вакцинальну кампанію в Закарпатській області. Про це інформує головна позаштатна експертка ДОЗ зі спеціальності “Епідеміологія”, завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ ЗОЛЦ МОЗ України Вікторія Тимчик.

Враховуючи, що ці вакцини потребують різних умов зберігання та логістики, одна мобільна бригада  вивчила спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інша – з AstraZeneca.

Навчання мобільних бригад проходить у співпраці з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я та UNICEF.

Вікторія Тимчик повідомляє, для організації навчання інших бригад у Закарпатській області планують створити тимчасові навчальні центри з вакцинації від COVID-19.

Водночас у Закарпатті обговорили аспекти логістики та організації вакцинальних сесій серед осіб, котрі отримають щеплення у першому етапі вакцинальної кампанії. Нагадаємо, цільові групи розділені на чотири етапи відповідно до ступеня ризику інфікування COVID-19.

clipnews