У “Боржаві” відбулась міжнародна конференція з питань реабілітації осіб з інвалідністю та постраждалих воїнів АТО/OОC

19-20 листопада 2021 року в санаторному комплексі «Боржава» відбулась друга міжнародна конференція «Перспективи реабілітації спортсменів-інвалідів та постраждалих воїнів АТО/OОC в умовах Закарпаття». В ній прийняли участь представники Румунії, Чехії та України.
Серед учасників конференції: голова Закарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату – Лизанець О.М., директор санаторію «Боржава» – Чубюк Д.В., голова Закарпатського обласного УТОС – Реміцкий І.І., представник ГО Центр інтеграції людей з інвалідністю в краловеградецькому краї – Наталія Доценко та представник Asociația profesională neguvernamentală de Asistență socială ASSOC – Александру Серегі.
Значна увага на конференція була присвячена проблемі створення спортивно-реабілітаційного центру в місті Ужгороді. Про успіхи та проблеми цього проєкту багато розповідав головний ініціатор створення центру – Олександр Лизанець.
На конференції представники Закарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату та громадських організацій Чехії і Румунії домовились подати спільні заявки на отримання грантів ЄС. В рамках грантових проєктів планується проведення реабілітації спортсменів-інвалідів та постраждалих воїнів АТО/ООС, підвищення кваліфікації реабілітологів, будівництво хостелу пристосованого для потреб інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату.
Організатори міжнародної конференції висловлюють велику подяку директору санаторію «Боржава» Денису Чубюку за гостинний прийом і Арсену Мелкумяну за допомогу за значну допомогу в організації заходу.
clipnews