“Земельні” обшуки у Мукачівській міській раді

Стадіон “Авангард” таки залишається головним приводом для перевірки всієї документації у міськраді.

За наявною інформацією, наразі тривають обшуки в стінах Ратуші. Більше деталей – згодом.

Нагадаємо, що 22 серпня 2023 року під час засідання 24 депутати Мукачівської міськради проголосували “ЗА” – про затвердження звіту про експертну грошову оцінку та продаж земельної ділянки (зокрема стадіону «Авангард») несільськогосподарського призначення ТОВ «УНІВЕРСАЛ-М».

 

До слова, це вже не перші обшуки щодо цієї справи. Так 10 жовтня 2023 р. у міського голови Мукачева Андрія Балоги, голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо та в низці компаній провели обшуки. Справа стосується продажі комунальної землі кримінальному авторитету.

Були залучені співробітники СБУ та НАБУ.

Слідство підозрює, що на продажі землі навколо стадіону “Авангард” була побудована корупційна схема. Йдеться про ділянку в центрі Мукачева на березі річки Латориця.

Влітку Мукачівська міська рада виставила на торги 3 га комунальної землі. За класичною корупційною схемою, вартість ділянки занизили в декілька разів і “перемогла” компанія, яка фактично належить очільнику Мукачівської райради Михайлу Ланьо, більш відомому як кримінальний авторитет “Блюк”.

Попередньо, ціна ділянки була занижена в 10 разів. Через це міський бюджет Мукачева недоотримав від продажу 100 млн грн.

На своїй сторінці у Facebook Балога стверджує, що всі рішення та процедури здійснювались нібито “відповідно до чинного законодавства”.

Він написав, що обшуки стосувалися викупу земельної ділянки ТОВ “Універсал-М”, яка орендувалася з 2003 року.

Мер заявив, що співпрацює зі слідством і надав усю потрібну інформацію та документи. “Сподіваюсь, що слідчі підійдуть до з’ясування всіх обставин справи максимально об’єктивно та неупереджено, відповідно до законодавства, перед яким всі однозначно рівні”, – написав він.

СБУ та НАБУ проводять обшуки в мера Мукачева через продаж землі "авторитету" зі знижкою у 100 млн грн. Фото
clipnews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *